staff@osecluj.ro

Antreprenor 2.0

30 de startup-uri din Cluj mai au ocazia sa se inscrie la “Antreprenor 2.0”, programul in urma caruia pot castiga premii in valoare de 300.000 de lei

Cea de-a doua conferinta dintre cele opt din cadrul proiectului “Antreprenor 2.0” va fi organizata la Cluj, in data de 19 martie 2013, la Hotel Pami, sala Business, incepand cu ora 8:30. Participarea la program este gratuita, iar pentru conferinta de la Cluj mai sunt disponibile 30 de locuri. Inscrierile se fac folosind formularul de inregistrare.

Marius Ghenea, antreprenor de succes si business angel, reprezentanti ai Microsoft Romania si antreprenori locali vor lua parte la conferinta regionala de la Cluj si ii vor invata pe participanti cum sa-si valideze ideile de afaceri sau cum sa foloseasca instrumentele online in dezvoltarea afacerii.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai si presupune organizarea unor conferinte regionale in marile orase, urmate de sesiuni de workshop-uri si consultanta one-to-one in urma carora sa se gaseasca 24 de afaceri care sa primeasca sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei (.500 de lei pentru fiecare startup).

Etapele pe care doritorii trebuie sa le parcurga sunt simple: trebuie sa-si inscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornita in formularul de aplicare si sa participe la conferinta regionala; la finalul conferintei un juriu format din antreprenori consacrati va alege, in baza formularului de inscriere, 50 de idei care vor trece in urmatoarea etapa a proiectului – sesiunile de workshop-uri. La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanti cu cele mai bune idei vor trece in urmatoarea faza – sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 saptamani, alaturi de consultantii din program, vor fi ajutati sa-si demareze afacerile si sa isi construiasca o strategie de dezvoltare. Afacerea demarata si strategia de dezvoltare finalizata vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanti si oameni de afaceri. Dupa analiza, 3 startup-uri vor fi alese sa primeasca sprijin financiar. Scenariul este acelasi pentru toate cele opt orase, astfel ca, la final, 24 de startup-uri vor primi premii in valoare totala de 300.000 de lei.

“Faptul ca, la finalul acestui program, vor fi 24 de idei care vor fi premiate, sunt convins ca va declansa spiritul de competitie din fiecare aplicant si isi va dori sa performeze, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa duca la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte buna calitate care vor face ca deciziile mentorilor sa fie dificil de luat”, este de parere Péter Barta CEO FPP si mentor in cadrul Antreprenor 2.0.

Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in Oameni! si implementat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani; nu pot participa cei care au facut parte din grupul tinta al altor proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare, adica, « Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori in oameni – parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor », ID 62471.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *