staff@osecluj.ro

Active Citizenship Training (ACT)

1508986_10152491966027268_8048031539324836094_n

Descrierea proiectului ACT

Proiectul ACT ( Active Citizenship Training) este inițiativa JCI Cluj implementată în parteneriat cu OSE Cluj și are scopul de a livra un pachet de traininguri și workshop-uri tinerilor din comunitatea Clujului. Scopul acestor programe este acela de a-i transforma pe tinerii orașului în cetățeni activi, dornici și capabili de a se implica în societate.

Ce își propune acest proiect?

Proiectul își propune să ofere participanților informațiile, uneltele și practica pentru inițierea și influențarea politicilor publice locale și naționale de către societatea civilă în așa numitul proces de advocacy. Aceste instrumente ale democrației participative sunt necesare pentru a dezvolta capacități organizatorice la nivelul ONG-urilor și coalițiilor de ONG-uri clujene pentru inducerea de schimbări dorite și necesare celui mai activ segment al comunității: tinerii.

Schimbările ce vizează îmbunătățiri ale mediilor de business, administrație, educație, infrastructura necesită metodă, studiu și consecvența. Prin urmare trainingurile și workshopurile vor fi bazate pe o serie activităti menite să dezvolte aptitudinile necesare pentru intervențiile specifice campaniilor de advocacy: documentare, project management, public speaking, fundraising, negociere, traseul deciziei publice, inițierea și managementul coalițiilor de ONG-uri, leadership.

Finalitatea programului ACT Cluj presupune utilizarea acestui nou cadru propice precum și cunoștințele și aptitudinile învățate de participanți prin transpunerea lor în campanii de advocacy în favoarea tineretului clujean. Aceste campanii vor porni din rândul participanților la program: elevi, studenți, tineri în general. Programele presupun ghidare și coaching pentru implementarea campaniilor publice.

ACT Cluj reprezintă startul unui proiect multianual, cu două ediții, de primavară și toamnă, care își propune să atragă cât mai mulți tineri clujeni mânați de dorința clară de a schimba ceva în bine în comunitatea locală.

Când și unde va avea loc acest proiect?

Număr participanţi: 20 – 30

Datele evenimentului : 31.05 – 1.06 şi 7.06-8.06.

Locația: FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor), Cluj-Napoca

Traineri: Președinte JCI Cluj – Somodi Florin , Președinte JCI România – Burduhos Stelian;

Iniţiatori şi organizatori: 2 ONG-uri: JCI şi OSE

Participanţi: studenţi şi alţi tineri din ONG-uri clujene (practic 20-30 de ONG-uri participante).

Rezultatele acestui eveniment vor fi 6 campanii de advocacy, 6 idei noi pentru Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *